Biefstuk met bloemkool en kaas

Biefstuk met bloemkool

Tonnemieke
Een goede biefstuk met gekookte bloemkool en gesmolten kaas (Cheddar)
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Frans, Hollands, Mediterraan
Porties 2

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • vleestang
  • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 1 stuks bloemkool Grootte afhankelijk van eetlust
  • 4 á 5 plakjes Cheddar kaas of een Kaassoort naar keuze, liefst goed smeltbaar
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stuks Goede biefstuk á 125 /150 gram Bezuinig niet op de kwaliteit van de biefstuk
  • 1 tablet tuinkruiden bouillon
  • zout / peper naar smaak

Instructies
 

  • Was de bloemkool
  • Leg ondertussen de biefstuk uit de koeling. Die moet zo'n 20 á 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de bloemkool in roosjes (niet te klein)
  • Kook ze in wat water met het bouillontablet ca 12 minuten.
  • Giet de bloemkool af (bewaar eventueel de bouillon om op te drinken, is een heerlijk groenten bouillon)
  • Doe de bloemkool in een vuurvaste schaal, of terug in de pan.
    Leg er de plakjes kaas op.
  • Doe de deksel op de pan en houdt warm (bijvoorbeeld op een kleine stand of in de oven op ca. 75 graden
  • Smelt boter en olie tot mooi bruin, leg er met een tang of 2 lepels de biefstukken in. (Niet in het vlees prikken, de sappen gaan dan verloren)
  • Bak de biefstukken in de hete boter, af en toe keren.
    Wil je ze rood van binnen dan ca. 1 minuut aan elke kant. Hoe langer je bakt, hoe minder rood de biefstuk.
  • Haal ze met een vleestang of de lepels uit de pan en leg ze samen op een bord. Dek af met een velletje aluminiumfolie. Na één minuut de alumininiumfolie verwijderen
  • De biefstuk eventueel in mooie plakken snijden, of in z'n geheel op de borden leggen. Daarnaast de bloemkoolroosjes met de gesmolten kaas.
  • Lekker hierbij is een frisse (verse) komkommersalade
Trefwoord biefstuk, Groenten, Keto, Vlees

Er zijn dagen dat je niet veel tijd hebt, of je houdt er niet van lang in de keuken te staan.

Of gewoon zin in iets heerlijks, lekker Keto en toch snel op tafel. Dat kan natuurlijk vaak met biefstuk of andere kort bakkende of kokende gerechten.

Ik ga dan graag voor een biefstuk of moor vis. Een groente die snel schoon en gaar is. En waarvan ik lekker wat kan eten omdat het super Keto is.

En zelfs onverwachts een gast maak je er blij mee. Daar kun je altijd snel een aardappeltje voor bakken of koken.