Gevuld Gehaktbrood

Gehaktbrood

Gevuld Gehaktbrood

Tonnemieke
Een heerlijk en gemakkelijk gehaktbrood. Zowel warm als koud een heerlijk Keto gerecht
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 600 gram Half om half gehakt (al dan niet gekruid)
  • 3 stuks eieren hard gekookt
  • 2oo gram ontbijtspek rechte plakjes
  • 1 stuks ei rauw
  • 1 theelepel zout en peper
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel paprikapoeder

Instructies
 

  • Kneed het gehakt met de kruiden en het rauw ei. Met de kruiden kun je naar eigen smaak ook variëren. Gebruik een Italiaanse of Mexicaanse kruiden voor afwisseling.
  • Doe ongeveer de helft het gekruid gehakt in een ingevet bakblik. Hang de plakje spek over de rand van het blik.
  • Leg in het midden de hard gekookte eieren
  • Bedek de eieren met de rest van het gehakt.
  • Bedek het gehakt met het spek
  • Doe dit tot alle gehakt bedekt is.
  • Zet het bakblik in een voorverwarmde oven van 170 graden C Ongeveer 40 minuten
  • Zo ziet het Keto gehaktbrood eruit als je er plakken van snijdt.
    Gehaktbrood

Notities

Dit heerlijke Keto gehaktbrood is niet alleen op allerlei manieren te variëren. Maar ook gemakkelijk te maken en ook gerust voor één of twee dagen te maken. Zowel warm als koud te eten.  Het variëren kun je door bijvoorbeeld een gesnipperd uitje toevoegen, wat oosterse kruiden en sambal. Let wel op dat er geen suiker in de sambal zit. Gebruik daarom ook geen Ketjap, dat is heel veel suiker!!!
Ook kun je denken aan bijvoorbeeld Italiaanse, Mexicaanse, Indiase kruiden enz.
Al met al een heerlijk Keto recept.
 
Trefwoord Keto

Plaats een reactie