Witlof met ham en geitenkaas

Witlof is tegenwoordig altijd verkrijgbaar. Erg lekker in allerlei variaties en heerlijk Keto proof. Dit is maar één van de vele recepten met witlof.

Ook als of door salade is witlof erg lekker.

Keto Witlof met geitenkaas en ham

Tonnemieke
Gekookte witlof met geitenkaas en ham uit de oven. Keto proof
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Frans, Hollands
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 stronkjes witlof
  • 6 plakken achterham
  • 6 halve plakken geitenkaas

Instructies
 

  • Kook de gewassen witlof ca 10 minuten en laat goed uitlekken.
    Smeer een ovenschaal in met olijfolie.
    Wikkel om elke stronk witlof een plakje geitenkaas. Daaromheen een plak ham. Steek vast met tandenstokers.
    Bak in een voorverwarmde oven van
    175° ca 25 minuten. Kijk tussendoor of de ham niet té donker wordt.

Notities

Keto Witlof met geitenkaas en ham
 
Deze witlof is niet alleen erg lekker, maar ook gemakkelijk.
Natuurlijk valt hier ook mee te variëren, Zo kun je ham vervangen door bijvoorbeeld ontbijtspek of katenspek. De geitenkaas kan je ook vervangen door bijvoorbeeld mozzarella of Feta kaas. 
Let op! Feta is alleen Feta als dat op de verpakking staat. De pakjes, potjes en bakjes met stukken of blokjes “witte kaas” is géén Feta!!!
Trefwoord Gemakkelijk, Keto

Plaats een reactie