Roerei met preischeuten en biefstukreepjes

biefstukreepjes-met-roerei-en-preischeuten-min

Roerei met preischeuten en biefstuk reepjes

Een stevig ontbijt vol van proteine
Bereidingstijd 12 min
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 1 Persoon
calorieën 396 kcal

Equipment

  • Koekepan
  • Garde
  • Kommetje voor de eieren
  • Aluminium folie
  • Houten pollepel of spatel

Ingrediënten
  

  • 2/3 Eieren
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 50 gram Preischeuten
  • 100 gram Biefstuk
  • 1 snuf Zeezout
  • 1 snuf Zwarte Peper
  • 1 scheutje Water

Instructies
 

  • Kluts de eieren los in een kom samen met een klein scheutje water
    eieren-en-een-garde-voor-roerei-min
  • Snij de biefstuk in smalle reepjes
  • Verhit de koeken op hoog vuur en bak vervolgen de biefstuk reepjes in een beetje hete olie. Afhankelijk van je voorkeur hoe ver je het vlees doorbakken wilt.
  • Schep de reepjesuit de pan en leg deze op een stuk aluminium folie. Vouw deze niet te strak dicht en laat het vlees rusten.
  • Ondertussen bak je in dezelfde pan de geklutste eieren. Met de houten lepel roer je het eimengsel van buiten naar binnen. Zet het vuur lager en laat het ei stollen totdat het net aan gaar is maar nog wel smeuig.
  • Plaats het roerei op een warm bord, vouw voorzichtig de folie open en leg het vlees naast het ei. Giet het vleesvocht uit de folie over het vlees en het ei.
  • verdeel tot slot de preischeuten over het vlees en ei en voeg als laatste naar smaak zout en peper toe aan je gerecht.

Notities

Wanneer je geen fan bent van biefstuk of van rood vlees. Overweeg dan ribeye te gebruiken. Dit vlees bevat meer vetten. Hierdoor kan je het doorbakken zonder dat het droog wordt. Het vlees blijft dan heerlijk mals.
Let wel op dat het daardoor ook meer energie bevat. 100 gram biefstuk is ongeveer 97 kcal terwijl dat zelfde gewicht aan ribeye uit komt op 170 kcal. (Cijfers komen van voedingscentrum.nl
 
Trefwoord biefstuk, eieren, Keto

Roerei met preischeuten en biefstukreepjes

Roerei met preischeuten en biefstukreepjes is een eenvoudig maar overheerlijk recept. Een stevig ontbijt vol van gezonde proteine. Echt een aanrader voor de vleesliefhebber die graag met voldoende energie begint aan de dag.

De combinatie van ei, biefstuk en preischeuten

Vooral preischeuten hebben een uitgesproken smaak. Iets wat scherp en karakteristiek. Niet iedereen zal dat lekker vinden in de ochtend. Toch is het voor de liefhebbers een aangename afwisseling. Zeker de combinatie met het vlees en wat zeezout zijn echt een gewaagde en toch heerlijke combinatie.

Variëren met andere ingrediënten bij biefstuk en ei

Natuurlijk kan je er altijd voor kiezen om te varieren met de ingredienten. Een goed voorbeeld is om de preischeuten te vervangen met tomaat. Tomaat is een stuk vriendelijker van smaak. Je hebt de optie om de tomaat rauw te eten, of even te bakken. Wil je echt uitpakken, bak dan eerst een gesnipperde ui en wat verse knoflook voordat je de tomaat in de pan doet.

Liever geen rood vlees of helemaal geen vlees

Niet iedereen ziet graag een stuk roodvlees op het bord liggen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven. Zo kan je kiezen voor ribeye dat een stuk meer vet bevat dan biefstuk. Hierdoor is doorbakken geen zonde meer. Het vlees blijft lekker mals door het vet.

Ook iedere willekeurige vlesvervanger is een optie. Let hiet natuurlijk wel heel goed op de toevoegingen. Als je niet uit je ketose wilt raken pas dan op met toegevoegde suikers of smaakversterkers.