Stoofvlees

Zo ziet een pan heerlijk stoofvlees eruit.

Stoofvlees

Tonnemieke
Een heerlijke geurige pan stoofvlees, gemakkelijk voor meerdere dagen in te vriezen.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Frans, Hollands, Mediterraan
Porties 6
calorieën 325 kcal

Equipment

  • Slowcoocker of braadpan
  • Spatel of grote lepel
  • Vleesmes
  • klein mes
  • snijplank

Ingrediënten
  

  • 800 gram Magere riblappen / runderlappen of hacheevlees in stukken van ca. 2 x 2 cm.
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie om te bakken, dus geen extra vierge
  • 1 stuks rode ui grof gesneden
  • 1 stuks winterwortel niet te groot, in plakjes
  • 250 gram champignons schoon en in 4 gedeeld.
  • 1 eetlepel Zwols stoofvlees kruiden
  • 1 theelepel peper
  • 1 stuks vleesbouillonblok (BIO) Smelten in 0,25L heet water.
  • 1/2 glas rode wijn Kan ook zonder wijn. De alcohol verdampt door het koken.

Instructies
 

  • Snijd het vlees in stukken van ca. 2 x 2 cm, of vraag dit aan de slager
  • Doe het vlees in een schaal, doe er de peper en eventueel naar smaak wat zeezout bij en wrijf het goed in.
  • Verwarm olijfolie en boter goed, tot het bruin begint te worden.
  • Voeg de stukken vlees toe en bak rondom aan tot het een beetje bruin wordt.
  • Doe er dan de gesneden ui bij en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg daarna de wortel en champignons toe en bak ook nog 5 minuutjes mee, al roerend.
  • Giet langs de rand van de pan de bouillon toe, de wijn en doe er de Zwolsche stoof kruiden bij.
  • Roer alles door, doe de deksel op de pan en laat het op heel laag vuur, of met een warmhoudplaatje eronder, langzaam gaar worden. (Ca. 3 uur.) Heel af en toe kijken of er nog wat vocht bij moet (water of boullon)
  • Zelf zet ik de pan in de oven op 90 graden (hetelucht 80) en laat het 4 uur rustig garen. Tussendoor roer ik het een keer om.

Notities

Dit heerlijke Keto stoofvlees is gemakkelijk te maken. Als het eenmaal in de pan zit laat je het lekker enkele uren langzaam gaar worden. Dit kan op een heel laag pitje op je gasstel of kookplaat. Maar het gaat ook heel goed in de oven.
Ik zet mijn oven op 90 graden en laat het langzaam gaar worden. Na 2 uurtjes kijk ik dan of er nog wat water of bouillon bij moet, en roer ik het nog een keer door.
Je huis zal heerlijk ruiken. De Zwolsche Stoof kruiden zijn een heerlijke zoutloze mengeling van verse gedroogde kruiden.
Zelf eet ik het graag met bloemkoolrijst. Maar bij alle Keto groenten smaakt dit heerlijke vlees.
 
 
Trefwoord Gemakkelijk, Keto, Vlees

Stoofvlees – Een pan heerlijk geurige stoofvlees is echt zo gemaakt

Vaak hoor ik het familie of vrienden zeggen: “Stoofpot of stoofvlees? Dat ga ik niet maken! Veel te veel werk.” Integendeel. Niets zo gemakkelijk als zo’n lekkere pan geurend vlees, al dan niet met toegevoegde groenten zoals wortel, champignons, bleekselderij en ui. Als je nu echt helemaal geen tijd hebt, niet van koken houdt en toch zo’n pan lekkers wilt maken, dan doe je het heel simpel. Je kunt bijna alle ingrediënten gesneden kopen. Dus gewoon blokjes hachévlees, grof gesneden uien, gesneden champignons. Mocht je er nog een kleine winterwortel door willen doen, dan moet je die even schillen en in plakjes snijden. Dit is dus de gemakkelijkste manier!!!

Zelf ingredienten snijden voor stoofvlees

Anders koop je de ingrediënten, en snijdt ze thuis zelf. Ook dat is zo gebeurd hoor. Dan is het een kwestie van even aanbakken, vocht erbij en maar laten sudderen. Gewoon op een zondagmiddagmiddag of zo, terwijl je van je vrije weekend geniet, staat die pan op het gas of in de oven. Laat maar staan,3, 4 of 5 uur….Heerlijk mals vlees, goed doortrokken smaak en je hoeft niets anders te doen dan één a twee keer kijken of er nog wat vocht bij moet. Stoofvlees past perfect in een keto dieet schema.