Ga terug

Kartoffelsalade van bloemkool

Een lekkere vervanger voor de aardappelsalade, Deze Kartoffelsalade is van bloemkool en heerlijke frissen ingrediënten.
Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken Hollands
Porties 4
calorieën 190 kcal

Equipment

  • Kookpan
  • Snijmes en plank

Ingrediënten
  

  • 1/2 Bloemkool in stukken 6 minuten koken
  • 3 augurken in kleine dobbelsteentjes Een merk zonder suiker, bujvoorbeeld Kesbeke
  • 4 eieren, hard gekookt en in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 dessertlepel Belgische Mayonaise
  • 1 dessertlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 teentje knoflook gesnipperd

Instructies
 

  • Kook de bloemkoolroosjes 6 minuten. Spoel dan af met koud water.
  • Snijdt ondertussen de bleekselderij, augurkjes, en ui in kleine stukjes
  • Snijdt ook de 4 hardgekookte eieren in kleine stukjes
  • Meng de mayonaise met de olijfolie, mosterd en knoflook goed door elkaar.
    Breng op smaak met zout en peper. Eventueel een beetje Stevia poeder.
  • Snijdt nu de afgekoelde bloemkool in groffe stukjes en/of plakjes
  • Schep nu alles voorzichtig door elkaar. Deze Keto salade is heerlijk bij een barbecue, maar ook zo, als lunch of bijgerecht. En natuurlijk ook goed om mee te nemen naar werk, school of pick-nick.

Notities

Deze salade is niet alleen een lekkere Keto vervanger voor de bekende Kartoffelsalade. Hij is gemakkelijk te maken, niet duur en bij veel gerechten te gebruiken of zo maar als salade te eten.
Ook kun je er eindeloos mee variëren door er bijvoorbeeld kaasblokjes, Fetablokjes, tonijn, gerookte zalm, tomatenblokjes of aspergestukjes door te doen.
Trefwoord Gemakkelijk