Ga terug

Biefstuk met bloemkool

Tonnemieke
Een goede biefstuk met gekookte bloemkool en gesmolten kaas (Cheddar)
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Frans, Hollands, Mediterraan
Porties 2

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • vleestang
  • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 1 stuks bloemkool Grootte afhankelijk van eetlust
  • 4 á 5 plakjes Cheddar kaas of een Kaassoort naar keuze, liefst goed smeltbaar
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stuks Goede biefstuk á 125 /150 gram Bezuinig niet op de kwaliteit van de biefstuk
  • 1 tablet tuinkruiden bouillon
  • zout / peper naar smaak

Instructies
 

  • Was de bloemkool
  • Leg ondertussen de biefstuk uit de koeling. Die moet zo'n 20 á 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de bloemkool in roosjes (niet te klein)
  • Kook ze in wat water met het bouillontablet ca 12 minuten.
  • Giet de bloemkool af (bewaar eventueel de bouillon om op te drinken, is een heerlijk groenten bouillon)
  • Doe de bloemkool in een vuurvaste schaal, of terug in de pan.
    Leg er de plakjes kaas op.
  • Doe de deksel op de pan en houdt warm (bijvoorbeeld op een kleine stand of in de oven op ca. 75 graden
  • Smelt boter en olie tot mooi bruin, leg er met een tang of 2 lepels de biefstukken in. (Niet in het vlees prikken, de sappen gaan dan verloren)
  • Bak de biefstukken in de hete boter, af en toe keren.
    Wil je ze rood van binnen dan ca. 1 minuut aan elke kant. Hoe langer je bakt, hoe minder rood de biefstuk.
  • Haal ze met een vleestang of de lepels uit de pan en leg ze samen op een bord. Dek af met een velletje aluminiumfolie. Na één minuut de alumininiumfolie verwijderen
  • De biefstuk eventueel in mooie plakken snijden, of in z'n geheel op de borden leggen. Daarnaast de bloemkoolroosjes met de gesmolten kaas.
  • Lekker hierbij is een frisse (verse) komkommersalade
Trefwoord biefstuk, Groenten, Keto, Vlees